Czudar Kata

Pszichológus, valamint coach végzettséggel rendelkezem, és funkcionális táplálkozással, életmódváltással kapcsolatban segítem a hozzám fordulókat.

Az egyetemen egészségpszichológiára specializálódtam, tanulmányaimmal párhuzamosan Relaxációs és Autogén Tréner képesítést szereztem. Mindig is érdekelt a pszichoszomatika, szakdolgozatomat is a funkcionális meddőség témakörében írtam. Több száz, látszólag teljesen egészséges nővel beszéltem, akiknél valamilyen ismeretlen okból kifolyólag mégsem jött a várt gyermekáldás. Ekkor tapasztaltam meg először, mennyire fontos a szervezetre, mint egészre tekinteni egy-egy tünet kapcsán, holisztikus szemlélettel megközelíteni egy adott problémát. 

Az egyetem elvégzése után 4 évet töltöttem Spanyolországban, ahol szellemileg sérült fiatalok mellett töltött egy év önkéntesség után művészetterápiát tanultam.  Mindig is vonzottak a keleti filozófiák tanításai. Az egyetemen kíváncsiságból felvettem egy jóga kurzust, ami azóta életem szerves részévé vált. Tanultam ayurvédikus gyógyítást és alkalmazott női jógaterápiát.

Saját életemben és családomban is halmozottan megjelenő emésztőszervi diszfunkciók széles tüneti skálája döbbentett rá először, mennyire fontos az emésztőrendszerünk egészsége pszichés jólétünk szempontjából. Ennek hatására elvégeztem egy funkcionális táplálkozástudományi képzést, mely gyökeres változást hozott az életemben.  Célom, hogy a funkcionális és nyugati orvoslás adta gyógyító lehetőségeket a coaching és pszichológia segítségével olyan komplex, holisztikus formában ötvözve adjam át a hozzám érkezőknek, ami gyakorlati, megvalósítható célok mentén segíti őket az életmódváltás minden területén (táplálkozás, mozgás, légzés, alvás, pszichés jóllét).

 

Két négy év alatti gyermekem van, akiknek még van lehetőségük jól enni és lenni, ehhez viszont nagyon fontos a tudatos hozzáállás. Látva, milyen nehéz a mai világban egészségtudatosan nevelni a gyerekeket, különösen fontosnak tartom, hogy a jövő generációját egy élhető szokáscsomaggal lássuk el, időben felismerjük és reagáljunk szervezetük jelzéseire.

  • White Facebook Icon